Resan fram tills idag

Ibland är det slumpen som styr. Eller, som i Ronaldos fall, så faller det sig naturligt. För Ronaldo är född bagare. Redan som liten följde han med sin far och farfar till familjens bageri i Goa i Indien. Där bakades allt bröd i stenugnar med saften från kokospalmen som jäsningsmedel. Steg för steg lärde han sig hantverket varsamt. Och en dag var han redo att ta sina färdigheter med sig ut i världen. Resan gick först till Saudiarabien 1987, där han fick anställning på en fransk cateringkedja, Sofitel som bagare och konditor. Året därpå kom Josephine dit, för att jobba som avdelningssköterska på King Fahds sjukhus. Tycke uppstod, men snart skildes ändå vägarna åt.
Ronaldo fortsatte sin resa. Nästa anhalt blev Florida och Karibien, där han mönstrade på ett kryssningsfartyg som konditor. Josephine, som hade jobbat i Norge, for på semester till Miami 1992 där deras vägar möttes igen. Nu för gott! För efter att Ronaldo kom till Sverige samma år, så var framtiden utstakad. Eller i alla fall att det skulle bli de två!

En nystart i Sverige


Att börja om på nytt i ett främmande land var inte helt enkelt. Men Ronaldo erbjöd sig att arbeta gratis i tre månader på ett bageri för att visa vad han gick för. Och det blev början på hans starka relation till alla brödälskande svenskar.
Under åren arbetade han på flera välkända bagerier och konditorier, bland annat uppmärksammade Systrarna Voltaire, för att 2003 ta steget att öppna eget tillsammans med en kollega - Danderyds Bageri & Konditori.
Men snart kom en känsla av att det var dags att lämna storstadspulsen. Istället flyttade familjen, som nu utökats med två söner, till Östra Ryd strax utanför Söderköping. Här blev det full fart med bageri, catering, pizzeria och ”Bed, Bread and Breakfast.” Lantlivet var härligt men Linköping lockade, dit flytten gick 2010.

Drömmen gick i uppfyllelse!


December 2010 blev en stor milstolpe! Då öppnades Ronaldos Stenugnsbageri & Konditori på Sparregatan i Linköping. Det var en dröm som gick i uppfyllelse, och början på en ny spännande resa. Ronaldos brödfilosofi var efterlängtad! Kunderna stod och köade för det omtalade brödet. Ibland tog det slut men man delade broderligt och systerligt på det sista som fanns kvar i butiken, för att nästa dag snabbt vara på plats igen.
Nästa steg blev butiken på Storgatan 50 och därefter butik med café på Storgatan 6. Idag sysselsätter verksamheten hela familjen – Ronaldo, Josephine och sönerna Philip och Richard. Det finns en glädje och en stark drivkraft i vårt familjeföretag, tillsammans med våra fantastiska medarbetare. Vi vill göra det bästa och godaste brödet som berikar våra kunders vardag och helg. Den uppskattning och värme som vi möter får oss att anstränga oss ännu mer.
För en tid sedan sa en av våra kunder: "Ni ger verkligen livskvalitet till linköpingsborna med era fantastiska dofter som sprider sig längs gatorna". Den kommentaren bär vi med oss i våra framtida satsningar!

Välkommen till Ronaldos – en god resa som bara har börjat!
Odoo text and image block